Transformatie tot een hogere orde

Transformatie tot een hogere orde
Bevrijding van nieuwe mogelijkheden

Wednesday, June 29, 2011

De Intelligentie van de natuur is de Kracht die voor transformatie zorgt

Wij mensen zijn een integraal deel van een ondeelbaar systeem met een Oneindige Intelligentie: de Natuur. De intelligentie van het leven regelt alle natuurlijke processen in ons lichaam en in de hele natuur. Kijk eens in onderstaande video hoe deze natuurlijke intelligentie trekvogels als ‘één’ laat bewegen. Dat is een prachtige metafoor voor hoe de natuur werkt. Ons zogenaamde ego is een verstoring van het spontane proces van de natuur en totdat we het op de tweede plaats zetten kunnen we geen vrede en harmonie kennen. Daar gaat de hele metafoor van Adam en Eva en de Hof van Eden over. Ons doel als mensheid is om die staat terug te bereiken, de staat waarin alles spontaan gebeurt en alles op zijn plaats valt zonder moeite.

Wat wij intuïtie noemen is in feite de subjectieve en gelokaliseerde ervaring van deze non-lokale Universele Intelligentie. We ervaren intuïtie wanneer het denken stil is en wij in verbinding zijn met iets dieper in ons. Ons ego (de tendens tot afscheiding) zit dan op de achtergrond.

Ook het geheim van FLOW zit in VERBINDING: de verbinding tussen hoofd, hart en buik: je bent dan energetisch gezien 'coherent'. Wie www.hearthmath.com kent weet dat deze coherentie het gemakkelijkst te bereiken is via het verbindende hart. FLOW is duidelijk een zaak van het hart en een zaak van verbinding.

De Intelligentie die werelden schept bestaat in de verbinding tussen alle delen van het ene systeem wat we het Universum noemen en ze bestaat dus ook in de relatie tussen mensen. Gezien menselijke systemen nu meer en meer verbonden worden kan deze Intelligentie ook meer en meer op de voorgrond treden en is wereldwijde transformatie van menselijke systemen steeds meer mogelijk.

Het is in het Transformatietijdperk zaak om ons ego op de tweede plaats te zetten en bewust te kiezen voor het dienen van de grotere Intelligentie. Er is niets fout met het hebben van een 'denkend ik'. Het probleem bestaat alleen als dat 'denkend ik' de baas wil spelen. Denken is een fantastische dienaar maar een vreselijke meester...
Laat dat gewoon binnenkomen. Denk er niet over na...

(George Carlin was een Amerikaanse stand-up comic met een zeer diepe wijsheid)



Tuesday, June 28, 2011

Transformatie kun je niet 'doen'



Transformatie is een organisch proces en dus een zelforganiserend proces. Voor het voorbeeld van rups naar vlinder vinden we dat normaal, maar wat met mensen en organisaties? Kunnen we dat proces echt niet 'doen'? Nee dus. Het enige wat je wel kunt doen is het proces in de weg zitten of het proces verstoren. We zijn daar blijkbaar erg goed in als je kijkt hoe zeldzaam transformatie is bij mensen... In plaats van ons over te geven aan de natuurlijke ontplooiing van ons wezen proberen we dingen te sturen en onder controle te houden en we verliezen het contact met het mysterie dat we zijn. Om het proces weer zijn gang te laten gaan dienen we ons open te stellen voor de diepere intelligentie in ons. Hoe doe je dat? Door echt te luisteren. Als je echt luistert ben je helemaal aanwezig, helemaal open. In de ruimte die je daarmee schept kan transformatie plaatsvinden. Het gaat zo snel als het gaat. Je enige opdracht is om open te blijven. Wat doet ons 'sluiten'? Angst en al zijn derivaten zoals boosheid, frustratie, schuld, schaamte en ga zo maar door. Gewoon 'zijn' is wat het proces het meeste helpt... Let go and let God :)