Transformatie tot een hogere orde

Transformatie tot een hogere orde
Bevrijding van nieuwe mogelijkheden

Wednesday, December 7, 2011

Transformatie is boven alles een kwestie van loslaten

<--Lester Levenson

Persoonlijke transformatie bestaat niet in toevoegen van meer kennis maar in het loslaten van beperkende overtuigingen en in het transformeren van onze beklemmende emoties zodat onze wezenlijke aard naar buiten kan komen.

Hoe transformeert een eikel tot een eik? Het proces wordt gedreven door universele 'zelforganiserende' principes. De eikel dient zijn beschermende harde schaal open te laten breken om het potentieel naar buiten te laten komen. Vanaf dan wordt het proces helemaal gedragen door de principes van spontane groei en bloei. Hetzelfde is waar voor ons mensen met 1 verschil: wij openen onze beschermende schaal niet automatisch zoals de eikel dat doet. Wij moeten ervoor kiezen (of we laten uiteindelijk noodgedwongen los door uitputting).

Er zijn diverse wegen om opnieuw te leren loslaten. Ik zeg 'opnieuw' omdat loslaten een natuurlijk vermogen is dat door onze door angst aangedreven overlevingshersenen onderdrukt wordt in het voordeel van 'vasthouden tot elke prijs'.

Een loslaatmethode die mij erg heeft geholpen is de Release Technique van Lester Levenson. Hij was een natuurkundige die in 1951 op zijn 42-ste een tweede zware hartaanval kreeg en door de dokters naar huis werd gestuurd om te sterven. Hij ging op basis van zijn natuurkundige inzichten meteen aan het werk met zijn innerlijke energie in de hoop via die weg zijn lichaam alsnog te kunnen transformeren. Hij vroeg zich af wanneer hij in zijn leven gestrest was en wanneer niet en wat daar de onderliggende principes van waren. Op basis van zijn onderzoek in eigen boezem ontwikkelde hij een methode die hem in 3 maanden tijd compleet genas en ook nog eens spiritueel liet ontwaken. Hij leefde nog 42 jaar i.p.v. de door de dokters voorspelde 3 maanden.

Als je hier resonantie mee hebt, overweeg dan eens om de Release Technique te leren in een live workshop. In januari 2012 komen 2 van de beste Amerikaanse Release Technique trainers naar Nederland voor een weekend workshop. Voor meer details, kijk op hier (klik rechts om te openen in nieuwe tab of nieuw venster).

Ik ben beschikbaar voor vragen over mijn eigen ervaringen met de techniek

Jan