Transformatie tot een hogere orde

Transformatie tot een hogere orde
Bevrijding van nieuwe mogelijkheden

Tuesday, June 14, 2011

Van transactioneel naar transformationel leiderschap


Transactioneel leiderschap richt zich op de wereld van de feiten: hoe gaan we om met wat we nu hebben? Hoe kunnen we de dingen die er al zijn ‘veranderen’? Transactioneel leiderschap legt ook al het gewicht op DOEN.

Transformationeel leiderschap richt zich op de wereld van de mogelijkheden Vanwaar kan een doorbraak komen? Transformationeel leiderschap focust op de wereld van het ZIJN, de wereld van het pure potentieel.

Primair focussen op de wereld van de feiten is jezelf beperken tot minder dan 1% van de werkelijkheid. Meer dan 99% van de werkelijkheid bestaat uit ongerealiseerde mogelijkheden. Kunnen we ons niet beter daarop gaan concentreren?

Feiten zijn ‘gerealiseerde mogelijkheden’. Ze verwijzen eigenlijk naar het verleden. Om de toekomst vorm te geven dien je contact te maken met de vormeloze, onzichtbare kwantumwereld, de wereld van de nog niet gerealiseerde mogelijkheden. Je kunt daar niet over ‘denken’. Je kunt er echter wel een ‘opening’ voor maken…

Je kunt het nieuwe ‘binnen laten’ door open te zijn, onbevooroordeeld, niet oordelend. Je dient dus eigenlijk te leren even op te houden met denken en in plaats daarvan naar een ontvangende luisterhouding over te gaan.Echt luisteren is even totaal stil zijn, niet denken, niet oordelen. In de 'gap' tussen onze gedachten kan het nieuwe zijn intrede doen.

Het echt nieuwe verschijnt altijd plots. Je hebt plots een nieuw inzicht. Plots begrijp je iets op een heel nieuwe manier… Juist omdat je niet aan het denken (oordelen) was…

Ga daar niet nu over nadenken :)

Laat het even binnenkomen...

No comments:

Post a Comment